Talk:Manually using GPRS

From Openmoko

Revision as of 05:22, 29 August 2007 by Sagacis (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search

Error messages I get

First, let me say that I actually managed to get GPRS up and running with the provided instructions. However, not at the first attempt and generally only one in ten times.

There are two kinds of errors I seem to get:

  • in the first situation, I get a CONNECT and "serial connection established", "using channel 0", "Using interface ppp0", "Connect: ppp0 <--> /dev/ttySAC0" and then "tcsetattr: Invalid argument (line 964) and then the scrip stops
  • in the second situation, I get a CONNECT and then during the ppp negotiation I get "LCP terminated" and the script starts over.

But every ten or so attempts the whole thing works :-)

I'd be quite happy if anyone could shed some light on this.

I see the same thing, but I would put it at one in four. It seems the modem doesn't always start up reliably. --Sagacis 06:21, 29 August 2007 (CEST)
Personal tools

Error messages I get

First, let me say that I actually managed to get GPRS up and running with the provided instructions. However, not at the first attempt and generally only one in ten times.

There are two kinds of errors I seem to get:

  • in the first situation, I get a CONNECT and "serial connection established", "using channel 0", "Using interface ppp0", "Connect: ppp0 <--> /dev/ttySAC0" and then "tcsetattr: Invalid argument (line 964) and then the scrip stops
  • in the second situation, I get a CONNECT and then during the ppp negotiation I get "LCP terminated" and the script starts over.

But every ten or so attempts the whole thing works :-)

I'd be quite happy if anyone could shed some light on this.

I see the same thing, but I would put it at one in four. It seems the modem doesn't always start up reliably. --Sagacis 06:21, 29 August 2007 (CEST)