Talk:Getting OpenMoko working on host with Xephyr

From Openmoko

(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
Line 1: Line 1:
I get the following error:
+
I can't get dbus working.
  
<pre>
+
After succesfully evaling dbus-launch, I start getting these errors:
OE Build Configuration:
+
BB_VERSION    = "1.6.7"
+
OE_REVISION    = "<unknown>"
+
TARGET_ARCH    = "i586"
+
TARGET_OS      = "linux"
+
MACHINE        = "qemux86"
+
DISTRO        = "openmoko"
+
DISTRO_VERSION = ".dev-snapshot-20070502"
+
TARGET_FPU    = ""
+
  
NOTE: preferred version 2.12.3 of glib-2.0 not available
+
got heredbus-marshal-recursive.c(1186)
...
+
got heredbus-marshal-recursive.c(1186)
NOTE: package ltrace-0.4: started
+
NOTE: package ltrace-0.4-r0: task do_compile: started
+
ERROR: function do_compile failed
+
ERROR: log data follows (/media/sda3/dump/workspace/moko/build/tmp/work/i586-linux/ltrace-0.4-r0/temp/log.do_compile.11205)
+
| /media/sda3/dump/workspace/moko/build/tmp/work/i586-linux/ltrace-0.4-r0/temp/run.do_compile.11205: line 34: INSTALL: command not found
+
| /media/sda3/dump/workspace/moko/build/tmp/work/i586-linux/ltrace-0.4-r0/temp/run.do_compile.11205: line 34: INSTALL: command not found
+
| /media/sda3/dump/workspace/moko/build/tmp/work/i586-linux/ltrace-0.4-r0/temp/run.do_compile.11205: line 34: INSTALL: command not found
+
| /media/sda3/dump/workspace/moko/build/tmp/work/i586-linux/ltrace-0.4-r0/temp/run.do_compile.11205: line 34: INSTALL: command not found
+
| NOTE: make ARCH=i586 INSTALL_FILE=$(INSTALL) -p -m 0644 INSTALL_PROGRAM=$(INSTALL) -p -m 0755 INSTALL_SCRIPT=$(INSTALL) -p -m 0755 INSTALL_DIR=$(INSTALL) -p -d -m 0755 LDFLAGS=-L/media/sda3/dump/workspace/moko/build/tmp/staging/i586-linux/lib -Wl,-rpath-link,/media/sda3/dump/workspace/moko/build/tmp/staging/i586-linux/lib -Wl,-O1 LIBS=-lsupc++ -liberty -Wl,-Bstatic -lelf -Wl,-Bdynamic ARCH=i586 INSTALL_FILE=$(INSTALL) -p -m 0644 INSTALL_PROGRAM=$(INSTALL) -p -m 0755 INSTALL_SCRIPT=$(INSTALL) -p -m 0755 INSTALL_DIR=$(INSTALL) -p -d -m 0755
+
| make[1]: Entering directory `/media/sda3/dump/workspace/moko/build/tmp/work/i586-linux/ltrace-0.4-r0/ltrace-0.4'
+
| make -C sysdeps/linux-gnu
+
| make[2]: Entering directory `/media/sda3/dump/workspace/moko/build/tmp/work/i586-linux/ltrace-0.4-r0/ltrace-0.4/sysdeps/linux-gnu'
+
| make[2]: *** No rule to make target `i586/arch.h', needed by `sysdep.h'.  Stop.
+
| make[2]: Leaving directory `/media/sda3/dump/workspace/moko/build/tmp/work/i586-linux/ltrace-0.4-r0/ltrace-0.4/sysdeps/linux-gnu'
+
| make[1]: *** [sysdeps/sysdep.o] Error 2
+
| make[1]: Leaving directory `/media/sda3/dump/workspace/moko/build/tmp/work/i586-linux/ltrace-0.4-r0/ltrace-0.4'
+
| FATAL: oe_runmake failed
+
NOTE: Task failed: /media/sda3/dump/workspace/moko/build/tmp/work/i586-linux/ltrace-0.4-r0/temp/log.do_compile.11205
+
NOTE: package ltrace-0.4-r0: task do_compile: failed
+
ERROR: TaskFailed event exception, aborting
+
NOTE: package ltrace-0.4: failed
+
ERROR: Build of openmoko-devel-image failed
+
make: *** [openmoko-devel-image] Error 1
+
</pre>
+
  
--[[User:Miohtama|Miohtama]] 21:50, 2 May 2007 (CEST)
+
and applications like web and messages don't launch
 
+
ltrace/sysdeps/linux-gnu had i386 folder, but no i586 folder. I created i586 symlink to i386. Let's see if it works. Ubuntu Feisty Fawn is the build host.
+
 
+
--[[User:Miohtama|Miohtama]] 21:59, 2 May 2007 (CEST)
+

Revision as of 21:33, 8 May 2007

I can't get dbus working.

After succesfully evaling dbus-launch, I start getting these errors:

got heredbus-marshal-recursive.c(1186) got heredbus-marshal-recursive.c(1186)

and applications like web and messages don't launch

Personal tools

I can't get dbus working.

After succesfully evaling dbus-launch, I start getting these errors:

got heredbus-marshal-recursive.c(1186) got heredbus-marshal-recursive.c(1186)

and applications like web and messages don't launch